Korekcijska očala

Potrebujete korekcijska očala?

V Optiki Trnovo vam nudimo raznovrstna korekcijska očala. V naši ponudbi boste lahko izbrali prave za vsako priložnost. Svetujemo vam, da namenite pozornost tudi izbiri okvirjev, saj vam z njihovo pomočjo nošenje očal ne bo več predstavljalo le vsakodnevne obveznosti, ampak tudi modni dodatek, ki bo izboljšal vaš modni slog. Priporočamo vam, da izberete tiste, v katerih se počutite udobno ter sproščeno. Pri izbiri pa vam bodo z veseljem pomagali tudi naši strokovnjaki.

Ker se zavedamo pomena dobrega ter zdravega vida, smo v našo ponudbo vključili le kakovostne proizvajalce korekcijskih stekel.

Kako izbrati primerna korekcijska očala?

Razlikujemo jih glede na namen uporabe ter material iz katerega so izdelana. Ponujamo vam izključno najkakovostnejša stekla ter okvirje različnih cenovnih razredov – tako boste resnično lahko izbrali tiste, ki odgovarjajo vašim željam. Okvirji so običajno izdelani tudi glede na namen uporabe, tako da lahko izbiramo med različnimi športnimi, bralnimi ali pa modnimi očali za celodnevno uporabo.

Najprej se moramo vprašati po namenu, za katerega potrebujemo korekcijska očala. Jih potrebujemo za gledanje televizije ob večerih, za pisarniška dela v službi, branje, vožnjo z avtomobilom ali za celodnevno nošenje? Na podlagi vaših odgovorov se bomo po posvetu ter opravljenih pregledih dogovorili o tem, katera vrsta korekcijskih očal bo najprimernejša za vas.

korekcijska očala

Ločimo več tovrstnih očal:

  • Očala za gledanje na daljavo

Namenjena so tistim, ki slabo vidijo na daljavo, oz. imajo meglen pogled v daljavo. Pri tovrstnih očalih se uporabljajo eno-žariščna stekla.

  • Očala za branje

Namenjena so predvsem branju oz. gledanju z oddaljenosti 0,5 metra ali manj. Služijo kot povečevalni pripomoček za gledanje tistih predmetov oz. branje črk, ki jih s prostim očesom ne moremo videti dovolj ostro. Ker so namenjena izključno gledanju od blizu z njimi seveda ne bomo morali videti v daljavo. Prav tako so izdelana v drugačni obliki – bolj spuščena na nosu ter v višino bolj ozka. V optiki Trnovo vam izdelamo vrhunska ter kvalitetna bralna korekcijska očala.

  • Očala za branje z razširjenim vidnim poljem

Nudijo nam udobno branje, tako kot pri zgoraj opisanih očalih, le da z njimi jasno vidimo tudi predmete v bližini, ter očal ne rabimo snemati, ko želimo pogledati stran.

  • Bifokalna očala

To so očala narejena iz dvo-žariščnih stekel. Dva ločena dela za gledanje na bližino ter daljavo se spojita v eno steklo. Zaradi spoja je vidna črta na steklu, kar je lahko malce moteče, vendar pa so namenjena gledanju na daleč in blizu ter predstavljajo cenovno ugodno rešitev. Še posebno so primerna za starejše uporabnike, saj so enostavna za uporabo.

  • Progresivna očala

V optiki Trnovo vam nudimo tudi kakovostno izdelana progresivna korekcijska očala. Narejena so iz več-žariščnih leč ter nam nudijo oster pogled na bližino ter daljavo. Zaradi postopoma stopnjujoče se dioptrije med deloma leč za daljavo ter bližino, se črte med njima ne opazi.

  • Sončna očala z dioptrijo

Tudi posameznikom z dioptrijo svetujemo, da svoje oči pred nevarnimi UVA in UVB žarki zaščitijo s kvalitetnimi ter po meri narejenimi sončnimi očali. Sončna korekcijska očala je potrebno izdelati iz kvalitetnega stekla, vsem strankam pa priporočamo uporabo 100 odstotno UV zaščiteno polarizacijsko steklo, ki tudi onemogoči bleščanje. To je še posebej priporočljivo za voznike avtomobilov, saj vsi vemo, kako neprijetno ter nevarno je lahko bleščanje v avtu.

  • Očala za delo z računalnikom

Tovrstna korekcijska očala nam lajšajo težave z obremenjenostjo oči zaradi dolgotrajnega gledanja v računalnik (meglenje vida, problem ostrenja slike zaradi nenehnega prilagajanja ostrine med tipkovnico in zaslonom računalnika). Razlikujejo se od  očal z dioptrijo ali očal za branje, saj omogočajo različno prilagajanje vida, kadar gledamo v računalniški zaslon.

Pravilna izbira okvirjev za korekcijska očala

Kot že omenjeno upoštevajmo udobje ter funkcionalnost okvirjev ter se vprašajmo po namenu okvirjev, ki jih bomo nosili. Pri izbiri pa je priporočljivo upoštevati tudi obliko obraza ter glave. Širina okvirjev ter dolžina ročk mora biti primerna. Upoštevati moramo tudi širino srednjega dela okvirjev, ki se dotika nosu. Nekatera očala imajo za ta namen tudi nosnike, ki se prilagodijo obrazu posameznika. S skrbno izbranimi okvirji lahko poudarimo ali skrijemo poteze obraza. Pred nakupom poizkusimo čim več različnih okvirjev ter povprašajmo za mnenje tudi koga, ki nam je blizu, saj bomo le tako vedeli kaj nam pristaja ter kaj nam ni všeč.

Že izdelana korekcijska očala

Na tem mestu vas želimo opozoriti glede že narejenih bralnih očal, saj se, čeprav so na pogled ista kot tista narejena pri optiku, zelo razlikujejo od le-teh. Tovrstna očala so na voljo v različnih lekarnah, drogerijah ali pa na tržnicah. Stekla so narejena iz veliko manj kakovostnih materialov, prav tako okvirji, zaradi česar lahko dobimo tudi različne alergije, saj lahko vsebujejo kovine, kot je na primer nikelj. Netočna dioptrija ter neprimerne optične razdalje  med centri leč, ki niso prilagojeni vašim očem, pa lahko povzroča tudi glavobole, utrujene oči ter tudi ostale težave z očmi.

Optika Trnovo vam nudi kakovostna ter cenovno dostopna očala, pa naj bodo sončna ali korekcijska. Potrebno se je zavedati, da moramo naše oči zaščititi ter zanje skrbeti, saj se nam lahko v nasprotnem primeru vid poslabša.

Korekcijska očala
5 (100%) 4 votes