Kontaktne leče

Kontaktne leče so popoln nadomestek očal. Kljub temu, da so danes kontaktne leče izjemno udobne, mehke, kisiko propustne zaradi napredka tehnologije. Uporaba kontaktnih leč se priporoča v kombinaciji z očali. Priporočljivo je, da imamo vsaj en dan v tednu le očala.

Prvi korak, ko si zaželimo kontaktne leče je obisk očesnega specialista ki nam določi dioptrijo in najbolj primerne kontaktne leče za naše potrebe. V naši okulistični ambulanti na samem pregledu dobite en par testnih kontaktnih leč, hkrati pa vas tudi naučimo rokovanja z njimi. Za ohranjanje zdravja oči je bistvenega pomena higiena, pravilna nega kontaktnih leč, pogosta menjava kontaktne leče ter redni okulistični pregledi.

kontaktne leče

Postopek uporabe kontaktnih leč

Čiste roke so prvi korak zato si najprej temeljito umijte roke. Higiena je ključnega pomena saj s tem zmanjšamo možnost okužbe očesa.

Pripravite posodico za shranjevanje kontaktnih leč tako, da jo napolnite z raztopino namenjeno za shranjevanje kontaktnih leč. Vedno kontaktne leče shranjujemo v svežo tekočino. Ob nakupu tekočine je priložena tudi posodica katero redno menjamo, maksimalno na 3 mesece.

Odstranite kontaktne leče

  •  pogledamo navzgor in s prstom (prstanec) potisnemo spodnjo veko navzdol
  •  z drugo roko držimo zgornjo veko
  •  s kazalcem in palcem lečo primemo in jo nežno odstranimo

Vstavite kontaktne leče

  • lečo postavimo na blazinico prsta (vrh kazalca) pazimo, da je leča »šalčkaste« oblike v kolikor je obrnjena narobe ima obliko »krožnika« vrh leče je obrnjen navzven
  • s prstancem iste roke držimo spodnjo veko, z drugo roko pridržimo zgornjo veko
  • nežno se dotaknemo očesa in leča se bo prisesala na oko
  • zapremo oči in miže pogledamo levo-desno-gor-dol tako se leča namesti na sredino očesa

Pri ženskah je pomembno, da zjutraj najprej vstavimo kontaktne leče in nato make up. Zvečer je postopek obraten najprej odstranimo kontaktne leče nato si očistimo obraz.

Za vse dodatne, podrobne informacije nas obiščite ali nas pokličite 031 859 211

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja.

 

Kontaktne leče
4.9 (98.33%) 12 votes